Arklinių šeimos gyvūno svorio sumažėjimas

Perisodáctilos: savybės, taksonomija, šėrimas, dauginimas

Išoriškai jis labai primena asilą, tačiau turi daug bendrų ženklų su arkliu, todėl kulanas dažnai vadinamas pusiau asilu. Manoma, kad kulanas niekada nebuvo sutramdytas, skirtingai nei afrikietiškas asilas. Pirmą kartą jis buvo aprašytas m. Kulanas buvo žinomas nuo ankstyvojo pleistoceno Vidurinėje Azijoje, o vėlyvajame pleistocene jis buvo mamuto faunos dalis ir buvo rastas didžiulėse Šiaurės Azijos teritorijose nuo Kaukazo iki Japonijos ir Arkties Sibiro Begiševo sala.

Kulano kūno ilgis yra cm, uodegos ilgis apie 40 cm, aukštis pečių lygyje ties ketera yra cm, o svoris - kg. Kulanas yra šiek tiek didesnis nei įprastas naminis asilas.

Jis skiriasi nuo naminio arklio masyvesne galva su ilgomis ausimis nuo 17 iki 25 cm ir plonesnėmis kojomis su siauromis pailgomis kanopomis. Plaukų linija vasarą trumpa, prigludusi prie odos, žiemą plaukai ilgesni ir garbanoti.

Ligos aprašymas

Kulano uodega trumpa, plona. Bendras kūno, kaklo ir galvos tonas yra įvairių atspalvių ir sodrumo, smėlio geltonumo, kartais pasiekiantis rausvai rudą su pilkšvu atspalviu.

Amelija ir arkliai Kelmeje

Siaura tamsi juostelė eina išilgai nugaros ir uodegos vidurio linijos. Krūmas ir ausų galai yra tamsiai rudos spalvos. Ilgi plaukai uodegos gale yra juodi arba juodai rudi. Bagažinės ir kaklo apačia, galvos galas, galūnių vidinės dalys ir sritis šalia uodegos yra šviesios, beveik baltos. XX amžiaus pradžioje jis buvo rastas Turkmėnistano pietuose ir rytiniame Kazachstane, retkarčiais atkeliavęs iš Mongolijos teritorijos į pietryčių Transbaikaliją. Šiuo metu gyvena Pietryčių Turkmėnistane, Badkhyz rezervate apie gyvūnų Tejeno ir Murghabo upių santakoje.

Jis buvo nugabentas į Barsakelmes salą Aralo jūroje — įvarčių. Tačiau XX amžiaus pabaigoje dėl pablogėjusios aplinkos padėties Aralo jūros baseine dalis gyvulių buvo perkelta į saugomas Turkmėnistano ir Kazachstano teritorijas, o likusi dalis paliko buvusią salą, pateko į stepę ir numanoma, kad mirė.

Nedidelės populiacijos gyvena Turkmėnistane, Kaplankyro plokščiakalnyje ir netoliese Meana ir Chaacho kaimų. Kazachstane, Altyn-Emel valstybinio nacionalinio parko ir Andasay rezervato teritorijoje, gyvena individų kulano populiacija. Askania Arklinių šeimos gyvūno svorio sumažėjimas draustinyje ir Biryuchiy saloje Ukrainoje gyveno apie kulanų. Kulan, dzhegitai yra būdingas sausų žemumų dykumų ir pusiau dykumų gyventojas; Turkmėnistane jos laikomos pusiau dykumos lygumose ir švelniuose kalvų šlaituose iki — metrų virš jūros lygio.

Vengiama didelių birių ar nestipriai pritvirtintų smėlių tarpelių. Šiaurės Kinijoje jis teikia pirmenybę sausoms papėdžių papėdėms ir uolėtoms dykumoms. Dėl kulanų pasiskirstymo į porūšius kyla daug nesutarimų. Senesniuose moksliniuose darbuose išskiriami septyni kulanų tipai, kurie šiandien daugiausia laikomi porūšiais.

Perisodáctilos: savybės, taksonomija, šėrimas, dauginimas

Daugelis zoologų žinovų mano, kad kiang yra atskira rūšis, nes jis rodo didžiausius nukrypimus nuo bendrųjų savybių. Tačiau paprastai visi žemiau išvardyti porūšiai priskiriami tai pačiai rūšiai. Onager E. Kiango kailis yra rausvai rudas. Informacija apie kiangą yra labai menka. Kiangas mėgsta maudytis vandenyje ir atlaiko gyvenimo sąlygas iki 5,5 tūkstančio metrų virš jūros lygio.

Būtent šiame aukštyje kiangai buvo rasti Himalajų pietiniuose šlaituose ir Tibeto aukštumose. Kiango ilgą laiką nebuvo jokiame pasaulio zoologijos sode, išskyrus Pekiną. Du kiangai, pravarde Nemo ir Nedas, buvo parduoti Rygos zoologijos sodui. Ši pora gyveno iki 27 metų ir paliko devynis palikuonis. Iki m. Jau buvo 72 kiangai, tiesioginiai Nemo ir Nedo palikuonys. Norint išgelbėti šiuos gyvūnus nuo degeneracijos, susijusio su artimai susijusiais kryžiais, Pekine ir Berlyne buvo įsigyti nauji kiangai.

Kiangas Equus kiangkaip ir kulanas priklauso arklinių šeimos šeimai Arklinių šeimos gyvūnai Jis randamas Tibete ir aplinkiniuose regionuose. Kiangas yra artimas kulano giminaitis, tačiau jis yra šiek tiek didesnis ir turi šiek tiek didesnį panašumą į arklį.

Kyangi kūno ilgis siekia apie cm, keteros aukštis - apie cm, o svoris nuo iki kg. Jų kailis vasarą yra dažytas šviesiai raudonais tonais, o žieminis ilgas kailis yra gana rudas.

  • Rdi numesti svorio
  • Arkliai – Vikipedija
  • Pagrindinis biologija Perisodáctilos: savybės, taksonomija, šėrimas, dauginimas Perissodaktilai yra placentiniai žinduoliai, pasižymintys vienu ar trimis pirštais, padengtais keratinu jų galūnėse.
  • Rojus svorio netekimas

Ant nugaros jie turi pastebimą juodą juostelę. Apatinė dalis yra balta, pavieniai balti plaukų pleistrai gali pailgėti iki galo. Kojos, kaklo priekis ir veidas taip pat yra baltos spalvos. Be didesnių galūnių, skirtumas nuo kulano slypi didesnėje galvoje, trumpesnėmis ausimis, ilgesnėmis liemenėmis ir platesnėmis kanopomis.

Just another WordPress site

Kiangai gyvena visoje Tibeto kalnų grandinėje, kurią sudaro kalnų grandinės ir plokščiakalnis į šiaurę nuo Himalajų. Gausiausia populiacija gyvena Tibeto autonominiame regione, taip pat kaimyninėse Kinijos provincijose Činghai ir Sičuanas.

Kiangai taip pat randami Indijoje Ladako ir Sikkimo valstijose bei Nepale. Jų buveinė yra sausi stepiai arklinių šeimos gyvūno svorio sumažėjimas aukštyje virš jūros lygio.

arklinių šeimos gyvūno svorio sumažėjimas

Kiangai gyvena grupėse nuo 5 iki individų. Didžiausią iš jų sudaro patelės ir kumeliukai, taip pat abiejų lyčių paaugliai. Paprastai grupių vadovė yra subrendusi moteris. Socialiniai ryšiai grupės viduje yra labai stiprūs, kiangai niekada nepalieka vienas kito ir eina kartu ieškoti maisto.

  • Mcdonalds svorio metimo eksperimentas
  • Plovimo sukėlėjas. Plaunami arkliai ir jo gydymas. Prausimosi gydymo ypatumai
  • Išvaizda[ redaguoti redaguoti vikitekstą ] Priekinių ir užpakalinių galūnių išlikęs tik III pirštas.
  • Mažas svorio netekimas

Svorio metimas paauglystėje vasarą gyvena vieni ir žiemą pasiskirsto į bakalaurų grupes. Ieškodami maisto, kiangai keliauja dideliais atstumais, įveikdami upes ir kitus vandens telkinius, yra geri plaukikai Kiangai daugiausia maitinasi žolelėmis ir kita žemos augalijos rūšimi. Maisto gausos metu liepa ir rugpjūtis jie gali priaugti iki 45 kg papildomo svorio.

Kitaip nei kitiems laukiniams asilams, kiangams negresia išnykimas, nors jų populiacija sumažėjo po to, kai m.

arklinių šeimos gyvūno svorio sumažėjimas

Tibetui užėmė Kinijos valdžią. Kinijoje yra apie 65 tūkstančiai kiangų, iš jų apie 45 tūkstančiai Tibete. Indijoje gyvena apie asmenų. Yra prieštaringų pranešimų apie Kiangų skaičių Pakistane, Nepale ir Butane. Kartais kiangai laikomi kulano porūšiais, tačiau DNR tyrimai gali juos atskirti atskira forma, o dabar yra trys kiang porūšiai. Onageris Persų onageris, Equus hemionus onager Arklinių kanopų tipo arklys, kulano porūšis, gyvena akmenuotose plokščiakalniėse, driekiančiose nuo Irano ir Sirijos iki Indijos šiaurės vakarų.

Infekcijos sukėlėjas

Žodis onager kilęs iš graikų kalbos žodžio όνος, onos yra asilas ir αγρός, agros yra laukas. Gyvūno aukštis ties ketera yra 1,2 metro, o ilgis - 2 metrai. Ausys pastebimai trumpesnės nei asilas. Paprastai gyvena kelių bandų bandose, kuriose yra asilai ir suaugęs vyriausias vadas.

Onagros maitinasi rupiais grūdais.

arklinių šeimos gyvūno svorio sumažėjimas

Spalva būna rausva vasarą ir gelsva žiemą, uodega esti šviesiai ruda, snukio galas ir apatinė kūno dalis balti. Patelės yra mažesnės nei patinai ir neturi juostelių ant nugaros.

Prževalskio arklys

Onageris minimas Biblijoje, kurioje jis simboliškai vaizdavo atgailaujantį nusidėjėlį, tą, kuris nebeatlieka nuodėmės naštos. Pasak daugelio zoologų, onager ir turkmėnų kulanas yra vienas ir tas pats porūšis.

Plovimo sukėlėjas. Plaunami arkliai ir jo gydymas. Prausimosi gydymo ypatumai Plovimo sukėlėjas. Prausimosi gydymo ypatumai Myt lat.

Tačiau remiantis naujausiais molekuliniais genetiniais tyrimais, abi populiacijos vis dar skiriasi viena nuo kitos. Vakarinėje jo paplitimo dalyje kulanas buvo rastas kartu su laukiniu asilu. Šiandien abi rūšys šiuose regionuose yra naikinamos gamtoje.

Kulano gyvenamasis plotas yra sausra pusiau dykuma, kurioje jis maitinasi retai augančia žole.

Gyvenimo būdas[ redaguoti redaguoti vikitekstą ] Prževalskio arkliai gyvena nedidelėmis kaimenėmis, paprastai susidarančiomis iš vieno eržilo ir trijų kumelaičių bei jauniklių. Jauni eržilai iki penkių metų poravimuisi neieško kumelaitės. Prževalskio arklių kumelaitės gimdo būdamos ketverių metų amžiaus, o anksčiausiai gali nuo dviejų metų amžiaus.

Galbūt jus domina